26-01-2017 - Het begin, begon eerder door Ewald Klaui

Het begin, begon eerder. Op de hoogste etage, alleen te bereiken via een ingenieuze trap, onder het dak, niet overal geïsoleerd, waar je kraaien en stadsduiven hoort scharrelen en over de daken kunt uitkijken of bij het kantoor van de overburen naar binnen kunt kijken, is een mooie technische ruimte ingericht.

Twee mannen, een amateur probeert onder supervisie van een professional een mooi fotoboek te maken.

Het fotoboek gaat over 25 jr Lingehaven, dat eindigt met een daverend Lingehaven Concert. Het begint al ergens op te lijken.

Tijdens dit proces raakte de mannen in gesprek over allerlei zaken die ook de stad betreffen.
De professional wil graag een bijdrage aan zijn stad leveren; dat doet hij eigenlijk al door via museale tentoonstellingen prachtige sieraden met markante personages aan de bezoekers bekend maakt en hen van de presentaties te laten genieten. Maar hij wil meer, zijn Opa en Vader hadden wel iets zinnigs aan de stad bijgedragen en hij is daar tot nu toe niet in geslaagd.

Hij heeft een droom, of beter een grote wens, de amateur luistert en maakt de wens al pratend en zoekend beter hanteerbaar. Ze besluiten om er voor te gaan. Met een handdruk en een schouderklopje wordt hun besluit bevestigd.

Het idee is uniek, mogelijk het enige in de wereld.

Eerst dient er van alles onderzocht te worden en laten we nadenken wie ons kunnen helpen hoe we dit te realiseren.

Een droom of wens is niet zomaar gerealiseerd, reken gewoon op tegenslagen, tegenwerking , vertraging, het zal heel wat kosten, dus op donatie pad, enz. De volgende dag komt er een sms "Ik kan er niet van slapen, ik ril en tril en ben permanent opgewonden".

Wordt vervolgt,

De betrokkenen

Terug naar het overzicht van de blogs >>