Folder om VRIEND te worden. Vormgever Rik Tazelaar maakt voor de Open Kathedraal een folder om sympathisanten van De Open Kathedraal te stimuleren VRIEND te worden. De folder is geprint bij Cremer Grafisch Bedrijf. De folder is op te halen bij het Gorcums Museum én de VVV/brandstore Mooi Gorcum. Bekijk de folder via deze link.

Maquette

Maquette. Een maquette van het laatste ontwerp van de Open Kathedraal is te zien in de hal van het stadhuis en binnenkort in het Gorcums Museum in de permanente tentoonstelling over de Martelaren van Gorinchem. Via deze link kunt u de maquette online bekijken.

Extra onderzoek. Er is een gesprek gestart met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Monumentenzorg. Er waren kritische vragen. Mogelijk is er een extra archeologisch onderzoek ter plaatse noodzakelijk. In november wordt onderzocht of dit echt noodzakelijk is. Een omgevingsmaquette wordt meer dan op prijs gesteld.

Gorinchem adopteert een raam. De Raad van de gemeente Gorinchem heeft ingestemd met de adoptie van een raam. Hiervoor is €150.000,- gereserveerd. Met dank aan de gemeente en de afdelingen die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

De Martelaren van Gorinchem

De Martelaren van Gorinchem - tentoonstelling van gastconservator Roy Tepe in het Gorcums Museum. De Martelaren van Gorcum zijn permanent in het Gorcums Museum te zien. De opstelling is gebaseerd op een gedeelte van de expositie uit 2012, aangevuld met nieuwe thema's, die regelmatig zullen worden vernieuwd. Tijdens de Culturele Route, elke tweede zondag van de maand, verzorgt Roy Tepe om 15.00 een rondleiding...  NAAR DE SITE VAN HET GORCUMS MUSEUM >>